Vad är en 360°-bild?

En 360°-bild är en bild som är fotad åt alla riktningar samtidigt, och som du själv kan ”dra dig runt i” för att få en bättre uppfattning av en plats. Dessa 360°-bilder användas fristående eller kan kopplas ihop till en virtuell rundtur, så att dina gäster kan ”gå runt” hela din anläggning och se vad du har att erbjuda dem. I bilden högst upp på sidan kan du själv testa att hoppa runt till olika platser runtom på Åland. Dessa bilder är mestadels fotade från luften, men det går även att fota högupplösta 360-bilder inomhus eller på marken!

 

En 360-rundtur kan lätt läggas in på din hemsida där du själv väljer om den ska synas som en liten bildruta intill en text, som NIPÅs konstutställning här till höger. Eller kanske du vill att den ska fylla en helt egen sida som hos Käringsund Resort?

Rundturen går att anpassa efter tycke och smak och kan göras interaktiv med dolda eller synliga knappar, bilder, filmer, text eller musik som visas och spelas upp i bilden där du önskar.

Du kan börja i liten skala med en enda 360-bild för att pröva på till en liten kostnad. Om du får bra respons av dina kunder går det lätt bygga ut din rundtur med flera bilder, utan att du behöver göra några nya ändringar på din egen hemsida. Det uppdateras automatiskt – Lätt som en plätt!

Ta gärna kontakt och boka in ett möte med mig, så kan jag berätta och visa mer vad man kan göra. Det är mest din egen fantasi som sätter gränserna!

Möjligheter

360°-bilder och virtuella rundturer öppnar helt nya möjligheter för dig, då dessa bilder kan fotas nästan var som helst och visa platser på ett nytt och intressant sätt som är svårt att göra med ”vanliga” foton. Det går också att fota en 360°-bild från luften och därför kan du både få och ge ett helt nytt perspektiv av din anläggning.

360° foto

Du kan beställa enskilda 360° foton för att ladda upp på facebook eller din hemsida.

I bilderna kan man infoga flera "infopunkter", vilket är en knapp med informationstext som visas när man klickar på den. Dessa knappar kan man placera var som helst i 360°-bilden. Inforutorna kan också innehålla bilder, videoklipp eller länkar.

Infopunkter går också att lägga in i en virtuell rundtur för att ge kunderna mer detaljerad information om varje plats.

Virtuell Rundtur

Med en virtuell rundtur av din anläggning, fastighet, restaurang, café eller företag kan du ge dina besökare en mycket bättre helhetsbild av vad du har att erbjuda dem.

Du kan själv anpassa rundvandringen efter din budget genom att välja antalet bilder, eller välja mellan tre olika paket.

Det går bra att lägga till bilder i efterhand, eller byta ut befintliga bilder i rundvandringen då man renoverat eller byggt ut. På så vis kan du börja i liten skala och utöka den när behovet ökar.

Exempel

Nedanför hittar du några exempel på 360°-foton och rundvandringar jag har fotat både åt kunder och som visningsexemplar.

Top