Search & Rescue

Försvunnen person eller husdjur?

Vad skulle du göra om det otänkbara händer och någon i din familj går vilse i skogen, eller om ditt husdjur rymmer och försvinner in i skog och mark?

I första hand ska du alltid givetvis ringa 112, då det är polisens och räddningsväsendets huvudsakliga uppgift att hjälpa människor i nöd. Men ibland kan det behövas extra förstärkning, och då finns Flygfoto till hands!

Med hjälp av en drönare utrustad med värmekamera, som den generösa och stora djurvännen Anders Wiklöf gett i gåva, kan ett område snabbt sökas av från luften och på så vis öka chanserna att hitta personerna eller djuren!

Eftersök av människor
När det gäller människoliv är det givetvis högsta prioritet, och där finns Flygfoto tillhands via den Frivilliga Räddningstjänsten, som kontaktas av polisen då en människa försvunnit.

Eftersök av djur
När det gäller djur måste varje uppdrag bedömas från fall till fall för att avgöra hur stor sannolikheten är att hitta det man söker efter. Exempelvis är ett litet djur som befinner sig i ett bostadsområde med många gömslen och andra kringströvande djur väldigt svårt att hitta även med en värmekamera.

För eftersök på djur erläggs en avgift på 150€ (inkl. moms) för 1 timmes eftersök. På den tiden hinner jag söka av ett stort område och få en uppfattning om hur stora chanserna är att hitta djuret.

möjligheter

Med en värmekamera kan man inspektera och hitta trasiga celler i solpaneler, identifiera värmeutsläpp från bostadshus, räkna in boskapsdjur, identifiera glödhärdar efter en gräsbrand och mycket annat.

Har du en idé på ett bra användningsområde får du gärna ta kontakt med mig, så kan vi diskutera saken!

DRÖNARENS EGENSKAPER

0 m
Räckvidd
1 x
Digital zoom
0 Min
Flygtid
0 km/h
Maxhastighet
1 m
Maxhöjd

Exempelfilmer

Då jag ännu inte har samlat på mig något filmmaterial, kan du tills dess ta en titt nedan på andra filmer jag gjort!

Top